2424065634 6989403629,6982054033 Πατητήρι, Αλόννησος nikosvaltasrib@gmail.com

 

 

 
Rib Cruises Valtas
Θαλάσσιες Εκδρομές - Ενοικιάσεις Σκαφών | Αλόννησος

Η Alonnissos Rib Cruises Valtas, μέσα από χρόνια εμπειρίας στους τομείς των θαλάσσιων εκδρομών με σκάφη, έχει διαμορφώσει ένα βασικό πρόγραμμα ημερήσιας περιήγησης σε διάφορες τοποθεσίες και παραλίες της Αλοννήσου.
Είτε πρόκειται για ζευγάρι, είτε για ολόκληρη παρέα αναλαμβάνουμε να σας ξεναγήσουμε στις πιο ξεχωριστές τοποθεσίες, να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα, να κολυμπήσετε σε καταγάλανα νερά και σπηλιές και αν είμαστε τυχεροί να δούμε από κοντά τη μεσογειακή φώκια monachus monachus.

Το βασικό πρόγραμμα περιήγησης έχει τους εξής προορισμούς:

Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου
Μπλε Σπηλιά
Ναυάγιο Περιστέρας
Μοναστήρι Κυρά Παναγιάς

 


 

 
     
 
Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου
Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, είναι το πρώτο Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδας και η μεγαλύτερη προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή στην Ευρώπη. Σε περιοχές όπου η πρόσβαση στο κοινό είναι ελεύθερη, οι επισκέπτες μπορούν να ασχοληθούν με τη κολύμβηση, την ελεύθερη κατάδυση, την παρατήρηση άγριας ζωής, την επίσκεψη σε πολιτιστικά μνημεία κ.α.
 
     
     
 
Μπλε Σπηλιά
Στο στενό που σχηματίζεται ανάμεσα στην Αλόννησο και τη νήσο Περιστέρα στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, βρίσκεται η απόκοσμης ομορφιάς Μπλε Σπηλιά.
Γύρω από τη Μπλε Σπηλιά το θαλασσινό νερό έχει μια καταπληκτική πρασινογάλαζη διαύγεια, ενώ το γαλάζιο γίνεται πιο έντονο γύρω και μέσα στη σπηλιά.
 
     
 
     
 


Ναυάγιο Περιστέρας
Το 1985 ανακαλύφθηκε, από τον επαγγελματία ψαρά Δημήτρη Μαυρίκη, στο στενό μεταξύ Αλοννήσου - Περιστέρα, πιθανότατα το σημαντικότερο ναυάγιο των κλασικών χρόνων (περί το 425 π.X.), μιάς εμπορικής φορτηγίδας "Αλόννησος", η οποία κάποτε μετέφερε τις προμήθειες της Αλοννήσου.

     
     
 
Κυρά Παναγιά
Είναι το μεγαλύτερο από τα νησάκια που περιβάλλουν την Αλόννησο και το μοναδικό που κατοικείται. Στα ανατολικά του νησιού δεσπόζει η μονή της Παναγιάς που χτίστηκε τον 16ο αιώνα, στο οποίο ανήκουν οι παραλίες του Αγίου Πέτρου και του Πλανήτη που σχηματίζουν οι δυο ομώνυμοι όρμοι του νησιού.
 
     

 

 


 


Επικοινωνήστε μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις θαλάσσιες εκδρομές μας και την ενοικίαση σκαφών στην Αλόννησο.